Dades personals

La meva foto
Montsià
Família flexischooling, gaudint la criança amb contes, llibres, música, teatre, jocs, natura, escriptura...

QUATRE CONTES ESPECIALS

Contes i Criança-Contacontes Mas de Barberans
Narrant El millor pretendent del món al Mas de Barberans
           
En les meves primeres passes com a narradora de contes me van acompanyar els quatre llibres que avui us presento:


Contes i Criança-Els bons amics-El millor pretendent del món

Aquests dos són de la col·lecció de contes populars de l'editorial la Galera:

El millor pretendent del món conta la història d'una parella de rates que volen casar a la seva filla i ens mostra com sovint donem moltes voltes buscant el que ja tenim al costat. Adaptació de Joles Sennell e il.lustracions de Pau Estrada



Els bons amics és un conte xinès sobre el valor de l'amistat. Escrit per Fang Yi-K'iun i adaptació e il.lustracions de Francesc Salvà. 

D'aquest conte hi havia una edició molt cuidada de Ing, (com ho són totes les d'aquesta editorial). Podeu saber més d'aquesta editorial en les següents entrades d'aquest blog aquí i  aquí


I ARA... aquests dos:

Contes i Criança-Oulembe el Saurí

Oulembe el Saurí de Joan de Déu Prats e il·lustrat per Àfrica Fanlo, editat per Intermón Oxfam. Un conte sobre la importància de l'aigua, en el que el protagonista és un nen africà fill d'un saurí, que és la persona encarregada de localitzar l'aigua.
És un llibre amb molta lletra que vaig haver d'adaptar-lo alhora de narrar-lo. Aquest el vaig contar a una colla de nens i nenes d'entre 6 i 9 anys, a la Biblioteca de Santa Bàrbara, que van quedar bocabadats per la valentia d'Oulembe i al descobrir que no a tots els llocs l'aigua surt de l'aixeta.




Contes i Criança-La lucinda i l'inspector vinagre


La Lucinda i l'inspector Vinagrem adaptar-lo per tal de que jo el contés a un grup de nens i nenes d'entre 6 i 9 anys a la mateixa biblioteca. Va agradar moolt... Pujats d'alt d'un carro tirat per un burret vam arribar al país dels contes. Un cop allà comença la narració del conte de la Lucinda, una alegre rodamón que arriba a una ciutat que està sota el control de l'inspector Vinagre i... sabeu que va passar....??? La resposta al conte escrit per Marisa Nuñez e il.lustrat per Joâo Caetano per a l'editorial Kalandraka.



I fins aquí la meva petita aventura com a contacontes professional... massatgista de l'ànima que amb l'ajuda dels contes i la veu arriba ben endins dels qui l'escolten, comprenent moltes de les seves vivències emocionals i empatitzant amb les dels altres. Qui sap... si més endavant... em retrobaré. 


Entrades populars

" En el corazón de cada Invierno hay una primavera que vibra"
Kahlil Gibran.

CANAL YOUTUBE CONTES I CRIANÇA