Dades personals

La meva foto
Montsià
Família flexischooling, gaudint la criança amb contes, llibres, música, teatre, jocs, natura, escriptura...

LA NENA DELS PARDALS I LA XINA.

Gràcies a  Xarxa Teatre Ulldecona ens podem emocionar mirant i escoltant espectacles de gran qualitat per a públic familiar.

Aquest cop ens vam deixar captivar per l'obra La nena dels pardals. D'una història real es va escriure un conte infantil i d'un conte infantil va néixer una obra teatral i un disc de músicaHi ha tanta gent, que amb les seves actuacions, amb els seus gests... ajuden a fer que aquest món sigui un lloc on val la pena viure.

TEATRE AL DETALL ens presentava la seva obra amb aquesta frase.

"No escoltis qui fa més soroll, escolta qui tu vulguis sentir"

https://www.teatrealdetall.com/la-nena-dels-pardals/
Guanyadora del premis MAX
Fes click AQUÍ per visualitzar el vídeo

El conte La nena dels Pardals es basa en un fet succeït en l'etapa política de la Xina Comunista governada per Mao Zedong des del 1949 fins al 1976, escrit per  Sara Pennypacker e il.lustrat per Yoko Tanaka, excepcional. A través de les imatges dels diferents personatges dibuixats, es denoten les diferents emocions que es van donant mentre avança el conte; por, ràbia, tristesa, preocupació, esperança... il.lustracions a color amb un toc gris, perfectament editat per l'editorial Juventud.


"A la Xina dels anys 1950, Mao Zedong va declarar la guerra als pardals en les zones rurals, delmant gairebé tots els ocells i creant una catàstrofe mediambiental" Part text contraportada.

Teatre musicat per la Tresca i la Verdesca, premi Enderrock de la crítica 2018  el podem escoltar en aquesta playlist:



Més informació:






Dels mateixos anys trobem el llibre Rojo país, río amarillo. La seva lectura es recomana a partir dels onze anys, escrit e il.lustrat per Ange Zhang, fill d'un poeta xinès, en el que ens narra les seves vivències d'adolescent durant la Revolució Cultural Xinesa. Més informació i compra clicant sobre la imatge:


Rojo país, Río amarillo
Lóguez ediciones

 
I pel.lícules com El último bailarín de Mao basada en els fets reals de la vida del ballarí xinés Li "Hay que ser libre para poder volar". La pel.lícula Balzac y la joven costurera China de l'escriptor i cineasta xinés Dai Sijie, basada en la novel.la del mateix autor en la que ens narra la seva història autobiogràfica. I la pel.lícula El camino a casa, del director Zhang Yimou, una bonica història d'amor.


Entrades populars

" En el corazón de cada Invierno hay una primavera que vibra"
Kahlil Gibran.

CANAL YOUTUBE CONTES I CRIANÇA