Dades personals

La meva foto
Montsià
Família flexischooling, gaudint la criança amb contes, llibres, música, teatre, jocs, natura, escriptura...

ARRAïLADES


DE QUI ÉS EL BOSC? DE QUI SÓN LES OLIVERES?

En família vam assistir a la presentació del conte ARRAÏLADES, a càrrec de Guillem Riba, escrit per ell i il·lustrat amb la participació altruista de catorze artistes, editat per Serra Indústria Gràfica sota llicència Creative Commons. El podeu comprar en algunes llibreries o a través del e-mail salvemlomontsia@gmail.com, i en prèstec a la biblioteca.

Contes i Criança-Arraïlades-Arrelades-Salvem lo Montsià

Des de la plataforma ciutadana Salvem lo Montsià, neix este conte que ens recorda la importància de conservar el nostre patrimoni natural, com ho és el mar d'oliveres. Majestuosa, centenària i mil.lenària, l'olivera ben arrelada a la seva terra es deixa pentinar pels forts vents i agraïda ens ofereix els seus fruits que transformem en el preuat suc daurat que esdevé l'oli.

Més sobre Guillem Riba Gauxachs: https://lescolaenconstruccio.com
Vídeos youtube del conte: Canal Contes i Criança i Canal Raquel Pérez

En la consciència que tots som un amb la natura, és la nostra obligació cuidar-la, forma part de la nostra vida i de la dels nostres avantpassats. Amb la cançó dels Quicos Pregunteu-li a l'olivera, amb la pel·lícula El Olivo,ens ajuden a tindre els peus a terra i no deixar-nos portar per uns diners efímers.

PREGUNTEU-LI 👇
                           
 


En literatura infantil i juvenil hem trobat, El lenguaje de los árboles de Pepa Horno,
"el lenguaje de los árboles, el que sólo los que tienen el corazón dividido, mitad en el cielo, mitad en la tierra pueden escuchar"

De qui és el bosc? de Mercè Canela Garayoa, l'aventura d'uns nens que juguen a les cabanes que s'han construït al bosc, al mateix que el senyor Jaume vol talar... de qui és el bosc?
Llibre editat per primer cop al 1976 per l'editorial laGalera. Mercè Canela és la directora de la revista Cavall Fort i de la que podeu saber-ne més AQUÍ.

En cinema infantil trobem LORAX en busca de la Trúfula Perdida, basada en els contes escrits i dibuixats per Dr. Seuss (Theodor Seuss Geisel).

" A no ser que a alguien como tú le importe como lo que más, nada irá a mejor jamás." 

Dr.Seuss



Olivera, símbol de la Pau, dibuixada pel petit artista de la casa




També et pot interessar:




Entrades populars

" En el corazón de cada Invierno hay una primavera que vibra"
Kahlil Gibran.

CANAL YOUTUBE CONTES I CRIANÇA