Dades personals

La meva foto
Montsià
Família flexischooling, gaudint la criança amb contes, llibres, música, teatre, jocs, natura, escriptura...

EDUCACIÓ VIVA

"L'educació viva és un enfocament que parteix del reconeixement de com la vida s'expressa en nosaltres a través d'un seguit de necessitats vitals que cal satisfer: necessitats de seguretat emocional, d'autonomia i autoregulació en l'aprenentatge, de moviment espontani, de reconeixement, d'autoestima, d'amor i límits, etc.". CAIEV Curs 2012/2013

Contes i Criança-Regletes Cuisinere-Educació Viva
Regletas Cuisenaire
web compra

Fa uns quants anys ja, el grup Aprenent Alternatives de Terres de l'Ebre, amb Guillem Riba i Guadalupe Espinosa al capdavant, vam convidar al Jordi Mateu Zorita del CAIEV, a realitzar el curs  d'introducció a l'Educació Viva al Barri Castell, i va ser tot un èxit. Formàvem el curs una vintena de persones vingudes d'arreu. El Jordi venia un cop al mes amb el seu cotxe de Barcelona al Barri, a unes tres hores de distància, i durant quatre hores evidenciàvem a través d'experiències el que explora l'Educació Viva.

En la paraula POEMA és defineix el procés per aproximar-nos a fer un acompanyament de l'adult cap a l'infant. Tal com ens van mostrar en el curs; Presència, Observació, Empatia, Moviment, Amor.

Durant aquests dies que estem de retir en la nostra acollidora llar, són moltes les iniciatives que  ens ofereixen formacions, recursos... de forma totalment altruista i és un regal!!!. El CAIEV (Centre d'Assessorament i Investigació d'Educació Viva), també contribueix en aquest acompanyament durant el confinament i ens regala la tercera sessió del seu curs d'EV telemàtic, us podeu subscriure en el següent enllaç sessió gratuïta i us donaran una clau d'accés. 

Us recomano que li doneu una ullada, podeu mirar els vídeos que poden fer-nos reflexionar i després aprofundir  amb els escrits en PDF que adjunten. A mi m'ha fet riure el vídeo de reflexió amb el Jordi, el Raúl Cases i l'Albert Camps. Són les veus que podem sentir a dintre quan ens endinsem en un camí nou per explorar, un camí que em triat guiats per una força interior que ens indica la direcció.

I si us agrada molt i sentiu que aquest també pot ser el vostre camí, podeu acabar el curs telemàtic o fer-ne de presencials, aquí teniu la web CAIEV.

La meva experiència a l'Espai Infantil i Familiar al Coll em va permetre interioritzar la pràctica abans de fer el curs i gràcies a aquest vaig poder posar millors paraules a l'experiència viscuda.  Els recursos rebuts m'han facilitat molt l'acompanyament en la criança dels meus fills i a confiar en el procés natural de creixement dels fills.




Si creus que aquest contingut, pot ser-li d'interès a algú més, et convido a compartir-ho
 i també a subscriure't, seguiré compartint💞



Entrades populars

" En el corazón de cada Invierno hay una primavera que vibra"
Kahlil Gibran.

CANAL YOUTUBE CONTES I CRIANÇA